Spelbolagsaktier

Spelbolagsaktier

På nätet finner man många olika typer av spelbolagsaktier. Många av dem är väldigt lönsamma och andra går det sämre för, det går dock att konstatera att marknaden för spelbolagsaktier är mycket stor. Så om du är intresserad av aktier och framförallt av spelbolag finns det en hel del intressant att finna.

I denna artikel spaltar vi upp några av de mest framgångsrika spelbolagsaktierna på börsen. Idag finns en handfull olika bolag på börsen och du kan välja att handla dessa via mäklarplattformarna Avanza eller Nordnet. Några av de aktier som skrivs mest om på börsen är Unibet, NetEnt och LeoVegas. Läs vidare om dessa nedan.

Kort om dessa bolag

Unibet anses av flera medier vara en av de allra främsta sajterna inom spelbetting och är ett mycket välkänt varumärke i Sverige. Med ett par miljoner kunder runt om i Europa är de en av allra största aktörerna. NetEnt är en annan aktör som är minst lika känd och som syns under flera varumärken.

NetEnt är ett utvecklingsbolag med över 700 anställda och har spel under olika varumärken. LeoVegas hamnade på börsen år 2016 och har sedan dess vuxit exponentiellt och är nu ett frekvent förekommande namn på diverse sidor på nätet som rekommenderar spelbolag. Med offensiv marknadsföring tillsammans med starka varumärken har de lyckats uppnå en omsättning på närmare en miljard på några år. Det är alltså allt flera som väljer denna varumärkesstrategi.

Aktievärdet på dessa bolag

I dagsläget ligger börsvärdet på Unibet Group Aktie på drygt 27 miljarder kronor och för NetEnt ligger samma summa på 8 miljarder kronor. Båda imponerande siffror som påvisar att bolagen sedan introduktion har haft en ständig tillväxt och under flera år en god utdelning. Ett säkert kort att satsa på om du vill köpa aktier.

Är det svenska Game Tech-bolaget LeoVegas som du vill satsa på hittar du beundransvärda siffror även här, i skrivande stund ligger börsvärdet på nästan 7 miljarder kronor. Några nyckeltal när det kommer till LeoVegas är omsättningen/aktie som ligger på 20,97 kronor, vinst per aktie som är 1,79 kronor och direktavkastningen som ligger på 1,54 %.