Hold styr på økonomien med gode apper

I dag finnes det apper for det aller meste, og da selvfølgelig også apper som skal hjelpe deg å holde styr på økonomien. Mens noen av disse appene har fokus på sparing og å finne de beste tilbudene, skal andre hjelpe deg med å få god oversikt over din egen økonomi. Her er noen av appene du bør vurdere å skaffe deg.

Bankenes egne nettbank-apper

Uansett hvilken bank du har, er det stor sjanse for at banken har en egen app for nettbanktjenesten sin. Denne bør du i så fall utnytte. Med en slik app kan du enkelt og raskt til enhver tid sjekke hvor mye du har på kontoen, samt overføre penger mellom egne kontoer, uten å måtte ha kodebrikke eller lignende tilgjengelig. I tillegg er disse appene geniale for å få oversikt over hvordan du ligger an i forhold til budsjettet ditt. For eksempel, i Sparebank 1 sin app, kan man enkelt se hvor mye penger man har brukt innenfor en gitt kategori den siste måneden.

Budsjettapper

I tillegg til bankenes egne apper, finnes det også egne budsjettapper, hvor man kan legge inn hvor mye man ønsker å bruke innenfor de ulike områdene. Sjekk for eksempel ut apper som ”YouNeedaBudget” og ”DailyCost”.

Butikkenes apper

Mange dagligvarebutikker har nå egne apper som lar deg spare penger på det du handler hos de. Istedenfor det tradisjonelle medlemskortet, kan du heller skanne appen, og få prosentavslag eller samle poeng hver gang du handler. Sjekk for eksempel Coop’s app for akkurat dette. Som de fleste fikk med seg, lanserte for en stund tilbake Rema 1000 appen ”Æ”. Denne lar deg spare penger på de produktene du handler mest. Det kan altså være lurt å anskaffe seg en app som er fordelaktig der du vanligvis handler dagligvarer.

Betalingstjenester

Apper som Vipps (DNB), mCash (Sparebank1) og MobilePay (Danske Bank, Nordea og Gjensidige) har tatt helt av i Norge, og vi husker omtrent ikke lenger hvordan det var å overføre penger på ”gamlemåten”. Med disse appene kan man nemlig enkelt overføre penger kun ved et par tastetrykk på mobilen. Flere butikker har også begynt å akseptere slike apper som betalingsløsning.

Føre regnskap

Enten man bor i kollektiv eller er på venneferie – en app for å holde styr på alles utgifter er gull verdt, og gjør det helt uproblematisk å legge ut for ting. Den fungerer slik at alle legger inn det de har lagt ut for, og hvem beløpet skal deles på. Deretter regner appen ut hvem som skylder hvem hva. Sjekk for eksempel appene ”Utgifter” eller ”PayBack”.

Finn og sammenlign tilbud

Det er alltid fint å vite at man har fått det beste tilbudet, og at man ikke kunne fått det samme produktet billigere et annet sted. ”Mattilbud” er en app som hjelper deg med dette. Appen samler de største matvarekjedene i Norge, og sørger for at du finner butikken med det beste tilbudet. Dermed kan du planlegge hvor du skal handle ut fra hvor du får den mest gunstige prisen. Nettsiden Prisjakt har også en egen app, som lar deg sammenligne priser innenfor alle mulige bransjer. Slik er du sikker på at du finner den butikken som tilbyr produktet til lavest pris. Dette er veldig praktisk når du står i butikken, for å være sikker på at det ikke er billigere å kjøpe produktet et annet sted.

Last ned apper for Iphone og Ipdad her, eller for Android her.

Comments (0)

Leave Comment