Lån uten sikkerhet

Hva er et lån uten sikkerhet?

Et lån uten sikkerhet er et lån du kan få uten å måtte stille personlige eiendeler til sikkerhet. Når du tar opp et lån i banken må du ofte stille noe til sikkerhet for banken, som for eksempel huset eller bilen, i tilfelle du ikke klarer å overholde din del av avtalen. Tar du derimot opp lån på nettet trenger du ikke å stille noe til sikkerhet. Dette fører isteden til at bankene tar svært høye renter for lånet, for å kompensere for dette. Med et slikt type lån trenger du heller ikke å oppgi noen grunn for hvorfor du trenger lånet, eller hva du skal bruke pengene til. Det er svært enkelt å søke om slike lån, og du får raskt svar på om søknaden er innvilget. Pengene kan også gjerne være på konto samme dag eller dagen etter.

For å kunne ta opp et lån uten sikkerhet må du være over 18 år, og du kan heller ikke ha noen betalingsanmerkninger. Hvis du skulle ha det, kan du kanskje være heldig å få et lån, men da vil du heller ende opp med dårligere vilkår, som for eksempel høyere renter. 

Hva må jeg vite før jeg tar opp et lån uten sikkerhet?

Før du tar opp et lån uten sikkerhet kan det være lurt å gjøre seg kjent med konsekvensene av dette.

Har jeg råd til det? Det er svært lett å ta opp et lån på nettet, men før du gjør dette er det viktig at du er sikker på at du klarer å betale tilbake lånet. Ender det opp i inkassovarsler, dårlig kredittverdighet og lignende, så er det nok ikke verdt det. Husk at dette ikke er dine penger – hver krone skal betales tilbake, også med renter! Rentene og gebyrene på lån uten sikkerhet er også ganske mye høyere enn andre lån.

Trenger jeg pengene NÅ? Tenk gjennom hvorfor du trenger pengene, og om det er noe du kan vente med til neste gang du får penger. Husk at når du låner penger må du også betale tilbake med renter og gebyrer, så hvis du klarer å vente er nok kanskje dette en god idé. Gjelder det litt mindre beløp kan kredittkort være en bedre løsning, ettersom man da har rentefrie perioder på omtrent 45-60 dager.

Comments (0)

Leave Comment