Når er det «greit» å låne penger?

Vurderer du å låne penger ved å ta opp et forbrukslån? Det kan av og til være vanskelig å vurdere om du er i en situasjon hvor det er greit å ta opp et lån. Her er noen ting du kan tenke gjennom før du tar beslutningen.

Hva skal jeg bruke pengene til?

Mange tar opp et forbrukslån for å dekke uforutsette utgifter som de ikke kan vente med å betale til neste lønn kommer. Andre velger å bruke et forbrukslån til å refinansiere dyrere lån og kreditter, slik at man kun trenger å forholde seg til én lånetilbyder og én regning. Vurderer du derimot å ta opp lån til reise og shopping kan det være lurt å tenke seg om en ekstra gang. Hvis dette er noe du mener du trenger penger til, kan det i slike tilfeller kanskje være lurt å vurdere et kredittkort, ettersom du da gjerne får en rentefri periode på 45-60 dager.

Har jeg råd til å betjene lånet?

Et forbrukslån har svært høye renter og gebyrer, ettersom du ikke trenger å stille noe til sikkerhet. Det kan derfor være lurt å sette opp et budsjett for å se at du klarer å betjene lånet fremover. Du ønsker vel ikke å ende opp med ekstra gebyrer og inkassovarsler?

Trenger jeg pengene NÅ?

Spør deg selv om dette er penger du trenger akkurat nå, eller om det faktisk kan vente til neste lønning. Svikter kjøleskapet eller bilen kan det hende du trenger pengene umiddelbart. Vær ellers forsiktig med å bruke penger du ikke har, da det kan være lett å miste kontrollen.

Snakk med flere banker 

Det kan være lurt å få tilbud fra flere banker før du aksepterer et tilbud om forbrukslån. Finn det lånet som passer best for deg og dine behov. Det er svært mange banker som tilbyr forbrukslån, noe som fører til at de vil kjempe om å få deg som kunde, og gi deg det beste tilbudet. I tillegg finnes det mange finansielle tjenester som hjelper deg å finne det beste lånet for deg, slik som f.eks. Lendo, Svea eller Axo finans.

Comments (0)

Leave Comment