Refinansiering

Ikke alle kjenner til hva begrepet refinansiering innebærer, men dette kan faktisk være et ord det er lurt å gjøre seg litt bedre kjent med. Visste du for eksempel at refinansiering kan hjelpe deg til å få mer orden på økonomien? Her får du litt mer innsikt i hva refinansiering er, hva det innebærer å refinansiere lån og kredittkortgjeld, og hvordan det faktisk kan gjøre livet ditt litt lettere.

Hva er refinansiering?

Refinansiering betyr å ta opp et nytt forbrukslån for å betale ned andre smålån og kredittkortgjeld man sitter med. Ved å gjøre dette kan du få en lavere rente, og du trenger kun å forholde deg til én lånetilbyder og én regning. Slik kan du spare penger, og unngå at betalingsproblemene blir for alvorlige. Refinansiering innebærer ikke at noe av den eksisterende gjelden slettes, men ved å flytte pengene til de riktige stedene og sørge for at du får lavest mulig rente, kan totalkostnadene reduseres.

Mer orden ved å samle alle lån til ett

Ved å samle all gjeld til ett lån, kan refinansiering skape mer orden og oversikt i økonomien din. Slik kan du kvitte deg med all gjelden du sitter med nå, og heller forholde deg til én låneinstitusjon. Sannsynligvis vil du føle at du får mer kontroll over økonomien din ved å gjøre dette.

Unngå gjeldskrise

Refinansiering kan hjelpe deg med å unngå gjeldskrise. Veien er kort til økonomiske problemer når regningene hoper seg opp. Ved å samle alle lånene til ett, tar du kontroll over situasjonen før det blir et alvorlig problem.

Spare penger

Hvis du sitter med flere lån og kredittkortgjeld, er det stor sjanse for at du har høye renter på noen av disse. Hvis du finner en bank som kan gi deg en lavere rente på et forbrukslån, kan du kvitte deg med den dyre gjelden og heller betale ned på et bedre lån med en lavere rente. Her handler det altså om at du ved å flytte penger og gjeld til de riktige stedene kan få en bedre avtale, og dermed spare penger. For å komme seg ut av den vanskelige situasjonen, er det viktig at du da bruker disse pengene på å betale gjelden, og ikke på å kjøpe ting du ikke trenger.

Lengre nedbetalingstid

Har du sittet lenge med mange små lån og gjeld, og sliter med å holde deg til nedbetalingstiden? Da kan et nytt lån hjelpe deg med å betale ned alt du sitter på i dag, slik at du kan forholde deg til en ny betalingsplan, og dermed en lengre nedbetalingstid. Vær obs på at dette også kan øke totalkostnadene igjen!

Hvem kan refinansiere?  

De aller flere som sitter med gjeld og lån som de har hatt i lengre tid vil dra nytte av refinansiering. Det er selvfølgelig en forutsetning at du velger et lån med lavere rente enn det du betaler i dag. De samme vilkårene som for vanlig lån gjelder også ved refinansiering, altså er det et krav at du har fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger. Pass derfor på at du refinansierer før betalingsproblemene har gått for langt.

Hvordan går jeg frem for å refinansiere?

Du bør starte med å få en god oversikt over din egen økonomi. Skaff deg en oversikt over hva gjelden koster deg, slik at du vet om det er lønnsomt å refinansiere. Videre er det enkelt å sammenligne ulike lånetilbydere på nettet. Sørg for at du finner en aktør med en lavere rente enn du har i dag.

Veien videre

Når du har fått refinansiering er det svært viktig at du bestemmer deg for å ikke havne i samme økonomiske situasjon igjen. Derfor bør du innfri og betale alle forbrukslån og kredittkortgjeld du sitter på i dag. Du bør også kvitte deg med kredittkortene dine, slik at du ikke blir fristet til å fortsette i samme spor. Refinansiering er ikke noe du gjør for å få mer penger her og nå, men for å rydde opp i økonomien din ved å få betalt ned den gjelden du allerede har, og dermed ende opp i en trygg økonomisk situasjon hvor kredittkortet ikke er nødvendig.

Comments (0)

Leave Comment