Slik finansierer du bryllupet

Er dere i ferd med å planlegge bryllup, men sliter med finansieringen? Det kan da være lurt å bli enige om hvor mye dere skal bruke på bryllupet og hva som skal prioriteres, slik at dere slipper å starte ekteskapet med økonomiske problemer. Her er noen gode tips til hvordan dere kan spare opp nok penger til å kunne gjennomføre den festen dere har drømt om, og hvordan dere kan få mest mulig ut av den store dagen uten og ruineres.

Diskuter budsjettet

Det er lurt å tidlig få en oversikt over hva dere ønsker å bruke penger på, hvor mye de ulike tingene koster, og hvilke alternativer som finnes. Foreta en grundig vurdering av hvor mye penger dere ønsker å bruke, og undersøk om det finnes rimeligere alternativer som er like bra som det dere hadde tenkt. Det er faktisk ikke alltid ting trenger å være dyrt for å være bra.

Prioriter og ta noen valg

Finn ut hva dere verdsetter høyest, og prioriter dette foran ting som er mindre viktig. Skal dere prioritere mange gjester, eller heller ha et mer intimt bryllup? Trenger du å kjøpe ny brudekjole, eller kan du kjøpe den brukt eller leie? Det finnes mange flotte brudekjolebutikker, blant annet Brudekjolen.no, som det er lett å la seg friste av, men husk at det også finnes mange som selger brukte til halve prisen. Kan dere få en venn til å ta bildene istedenfor å bestille en dyr fotograf? Diskuter dette, og finn ut hva dere helst ønsker. Ta noen valg, og snakk om hvordan dere ser for dere dagen.

Planlegg i god tid

Sørg for å starte planleggingen og sparingen til bryllupet god tid i forveien. Bryllupet er motivasjonen for sparingen, og dere vet jo at dere kommer til å få igjen for det. Sett av en fast sum hver måned, dropp den dyre sommerferien året før, og spar skatte- og feriepenger. Det er også smart å kjøpe litt og litt underveis, isteden for alt på en gang. Slik fordeler dere heller utgiftene utover lengre tid, noe som kan bidra til at dere også tilpasser forbruket deres deretter. Ved å starte planleggingen tidlig har dere også gjerne flere valgmuligheter, dere kan ta dere mer tid til å ta store beslutninger, og dere kan engasjere venner og familie til å hjelpe til.

Gjør det selv

Alt trenger ikke å gjøres av profesjonelle. Spør noen gode venner om de vil bli med å pynte lokalet. Bordpynt og dekorasjoner kan fint lages selv om man bare setter av tid til det, og det finnes også svært mye inspirasjon å hente på nettet og i sosiale medier. Man trenger heller ikke svi av flere tusen kroner hos frisøren. Kanskje har man noen gode hjelpere som kan steppe inn og hjelpe med hår og sminke?

Spør om hjelp

Mange får hjelp hjemmefra til å finansiere bryllupet. Er dette en mulighet for deg? I så fall kan du kanskje vurdere å spørre om litt støtte. Føles dette ukomfortabelt, kan det kanskje være en mulighet å spørre om et lite lån?

Forbrukslån

Skranter det veldig, kan dere også vurdere å ta opp et forbrukslån, altså et lån uten sikkerhet. Mange velger å låne penger til finansiering av store begivenheter. Vær i så fall være sikker på at du klarer å betale tilbake dette i tide, og vær obs på de høye renter og gebyrer det medfører. Vet dere at pengene kommer til å komme inn i løpet av kort tid, er dette en mulighet dere kan vurdere.

Husk hva som er viktig

Det viktigste med bryllupet er at dere får en minnerik dag med de dere er glade i, og det spiller faktisk ingen rolle hva som ”forventes” av samfunnet. Ta de valgene som passer deres stil og deres bilde av hvordan dagen skal bli. Det er sjeldent verdt det å sitte med økonomiske problemer i etterkant når dette fint kunne vært unngått. Tenk heller på at dette er starten på deres liv sammen, og at det kan være fint å ha noen penger til dette også. Andre gode tips kan du også lese her. 

Comments (0)

Leave Comment