Ta en økonomisk vårrengjøring

Sola titter frem og varmer mer og mer. Den deilige våren er igjen rett rundt hjørnet. Det er i disse tider vi ser støvet og de skitne vinduene ekstra godt, og mange av oss får da et behov for å ta en god, gammeldags vårrengjøring. Det er ikke bare hus og hage som kan rengjøres til våren. Hva med å benytte muligheten til å rydde litt opp i økonomien også?

Få oversikt over økonomien din

Gå gjennom transaksjonene i nettbanken for å for en oversikt over hva du bruker penger på. I mange nettbanker er utgiftene dine allerede kategorisert for deg, slik at du enkelt kan se hvor mye du bruker på hva, og dermed vurdere om du prioriterer pengene dine riktig.

Sjekk strømleverandør og forsikringsselskap

Det er fort gjort å betale strøm- og forsikringsfakturaer av gammel vane, uten å fundere særlig mer over det. Ta en grundig sjekk på om du benytter deg av den mest gunstige leverandøren, og undersøk om det finnes andre tilbydere som er billigere.

Refinansier gammel gjeld

Hvis du sitter med flere smålån og kredittkortgjeld, har du nå en gylden mulighet til å refinansiere disse, og dermed samle de til et felles lån. Dette innebærer at du tar opp et nytt forbrukslån for å dekke all annen gjeld. Her er det mange penger å spare, og det er også stor sjanse for at du vil få mer kontroll over økonomien din. Mange banker tilbyr lån til refinansiering uten sikkerhet på dagen, så her er det mange muligheter.

Opparbeid deg en buffer

Gå våren i møte med en god bufferkonto, som bidrar til din økonomiske trygghet fremover. Overfør litt til en annen konto hver gang lønnen kommer, så kan du føle deg litt tryggere hvis det skulle dukke opp uforutsette utgifter.

Lag et budsjett med rom for sparing

Å lage et budsjett er nok et av de mest anbefalte økonomirådene. Bestem deg for hvor mye du skal tillate å bruke på de ulike ting, og lag også rom for sparing i budsjettet.

Rydd opp

Gå gjennom gamle ting og kvitt deg med det du ikke trenger. Har du ski og sykler stående som ikke brukes? Det er enkelt å legge ut brukte ting for salg på sider som for eksempel Finn.no. Slik kan du ta vårrengjøring i kjelleren, og samtidig få noen ekstra kroner på kontoen.

Betal alle regninger i tide

Det blir fort dyrt å misse forfallsdatoer. Ikke gå våren i møte med dyre og unødvendige inkassokrav, men sørg for at alle regninger blir betalt når de skal. Legg inn autotrekk på faste utgifter i nettbanken, så blir det enklere å holde styr på regningene.

Comments (0)

Leave Comment